Ni memang favorite aku ..mungkin dah ramai yang dah tau buat
pavlova ni kan..banyak juga dan rata-rata dah jual...memang terbaik kalau masuk
dalam mulut...mungkin disebabkan oleh cream dan juga buah-buahannya...ape pon, ia
sedap tapi manis...Meh aku sharekan resepinya
Bahan- bahan untuk 11 org
- 4 biji putih telur gred A
- 1 cawan gula pasir/kastor
- 2 sudu makan tepung jagung
- 1 sudu kecil cuka makan
Untuk Topping
- 1 cawan non dairy whipping cream
- buah-buahan
Cara-Cara Membuatnya
- Permulaannya anda perlu pukul putih telur berbuih dan masukkan gula..pukul menjadi soft peak/bertanduk
- Kemudian anda masukkan tepung jagung yang telah di ayak
- Selepas itu pukul adunan sebati dan masukkan cuka makan
- Panaskan oven 10 minit lebih awal 150 darjah.
- Pada dulang pembakar, lapik kan kertas yang telah di lukis bulatan/ guna kan acuan 9 inci
- Bakar selama 1 jam setengah..selepas 30 minit turunkan suhu kepada 120 darjah
- Sejuk kan...dan sedia untuk di hias
Topping
- Pukul whipping cream hingga kental
- Hiaskan dengan buah-buahan mengikut citarasa anda
** Anda berminat buat bisnes air !!! Jom pelajari teknik-teknik bisnes air balang. Memang meletopss. Modal sikit tapi untung 1 hari boleh dapat RM 500. Semua panduan penting ini akan diajar secara step by step dari perkara yang paling asas sehinggalah anda mahir..Jadi apa tunggu lagi..Semua penerangan mengenainya ada di link website ini >>> www.bisnesair.com
No comments:
Post a Comment