Saya memang penggemar jeruk..Kalau ada lebihan buah yang boleh dibuat jeruk pasti wife akan buat dan simpan dalam peti ais untuk berulang makan sesambil tengok tv..Sekarang ni lama tak buat, maklumlah kami sibuk dengan kerja dan outstation..Tengok buka peti ais nampak epal dan asam boi..Jadi apa lagi tetiba teringin nak makan 'jeruk epal asam boi'..Jadi tak lengah, kita pujuk wife suruh buat..heheh
Bahan dan cara-cara membuatnya :-
- 6 biji buah epal ( potong & direndam dalam air garam + air sejuk/ais sekejap)
- 4 @ 5 Sudu gula (*)
- 1 Sudu garam (*)
- 12 biji Asam boi (*)
- 3 biji limau kasturi - diperah sedikit (*)
- 4 biji cili padi dipotong halus (*)
Caranya cukup mudah..Masukkan epal ke dalam bekas..Lalu campurkan semuanya yang bertanda (*). Selepas itu simpan seketika peti sejuk 3-4 jam...Siapppp dan dah boleh dimakan
p/s : Memang terangkat bila makan waktu tengah lapar. Dan jika anda berminat untuk buat mengetahui rahsia resepi dalam membuat roti bun, pau dan pizza yang lembut lagi gebu gebas, anda boleh kunjungi website ini >>> www.rahsiabun.com
** Anda berminat buat bisnes air !!! Jom pelajari teknik-teknik bisnes air balang. Memang meletopss. Modal sikit tapi untung 1 hari boleh dapat RM 500. Semua panduan penting ini akan diajar secara step by step dari perkara yang paling asas sehinggalah anda mahir..Jadi apa tunggu lagi..Semua penerangan mengenainya ada di website ini >>> www.bisnesair.com
No comments:
Post a Comment