Bahan-Bahannya :
800 gram udang harimau
300 gram keju
800 gram udang harimau
300 gram keju
150 gram mentega
50 gram bawang putih(dicincang halus-halus)
15 gram garam
15 gram serbuk perasa
25 gram gula
60 gram susu cair
Cara-Caranya Membuatnya:
- Permulaannya adalah dengan membelah dua dibelakang udang harimau.
- Kemudian anda perapkan udang harimau dengan bawang putih, garam, serbuk perasa dan gula. Setelah itu biarkan kira-kira 15 minit.
- Kemudiannya susun kepingan keju pada bahagian tengah udang. Diikuti dengan susu cair.
- Setelah siap semuanya anda bolehlah susun udang atas dulang yang disapu mentega. Bakar dalam ketuhar pada suhu sederhana kira-kira 10 minit.
- Boleh dihidang panas-panas.
** Sekiranya anda berminat untuk buat bisnes air dan
pelajari teknik untuk buat 14 jenis air balang dengan mendapat keuntungan dalam
RM 500 sehari, anda boleh baca artikel ini dan klik website ini >>>
www.bisnesair.com
No comments:
Post a Comment