Thursday, 26 June 2014

SEDAPNYA MENIKMATI KELEMBUTAN ROTI BUN


Musim-musim panas ni, sedap jugak kalau dapat menikmati roti sambil cecah kopi ye tak..Tapi tak nak roti yang dah siap dibeli di supermarket..Tetapi teringin nak makan roti hasil air tangan isteri..Apalagi saya pun request pada isteri tercinta..Hehe

Tak sangka isteri tercinta pun mula sedang cari idea untuk buat menu petang..Maklumlah masing-masing lapar..Hehe..Jadi Roti Bun jadi pilihan..Bukannya apa..Resepi dan penyediaan untuk buat roti bun ini senang la katakan dan boleh disimpan lama sikit..Dan yang paling best walaupun lama disimpan ianya masih kekal gebu & kelembutannya masih terserlah..

Ala mesti ramai yang tertanya-tanya susah ke buat roti ni? Bagaimana dengan resepinya? Anda tidak perlu risau, anda disarankan untuk layari maklumat roti disini è VIDEO RAHSIA BUAT ROTI


InsyaAllah roti yang anda hasilkan pasti menjadi gebu dan sedap serta menjadi kesukaan anak-anak dan juga suami pasti turut memuji kelembutan roti yang anda hasilkan.

Bukannya apa ramai sangat yang merungut bila buat doh roti je pasti tidak naik gebu..Dan bila roti sudah siap di bakar ianya jadi keras pula..

Oklah..roti yang diidamkan sudah dibakar..tidak sabar untuk menikmati kegebuan roti & kelembutannya...Yummyyyyy

Bagi sesiapa yang ingin dapatkan resepi boleh download kat sini è VIDEO RAHSIA BUAT ROTI


Monday, 24 February 2014

SEDAPNYA MENIKMATI DONUT YANG LEMBUT


Perrrhh best betul bila dapat makan donut hasil adunan tepung oleh isteri tersayang..Bukannya apa lama betul tidak makan donut ni..Yela jadi fobia bila nak buat donut takut donut tu jadi keras la, takut jadi kembang semacam la dan yang paling takut sekali ialah takut jadi tak sedap..Kalau tak sedap memang ke dalam tong sampah la jawabnya..Hehe..

Tapi kali ni memang donut yang dihasilkan memang terbaikkk..Sebab apa terbaik, sebabnya adalah cara membuat adunan tepungnya dan juga resepi yang terbaik dan semestinya berpandukan kepada PAKEJ LENGKAP RESEPI DONUT DAN CAKOI..Pakej ni dihasilkan oleh En Mohd Hairul Hissam..Memang terbaik pakej ini, sebabnya ianya adalah video ebook..Anda boleh belajar melalui video berkenaan step by step sehingga donut yang anda buat tu menjadi seperti donut heheheh..Cukup mudah untuk mengikutinya..

Bila makan donut tu terasa kelembutan donutnya..Tak sedar beberapa biji donut masuk ke mulut.. Maklumlah lapar la katakan..Orang lapar memang tak sedar berapa banyak yang dia makan..


Cuba tengok kelembutan & gebunya donut di atas..Semuanya berpandukan kepada PAKEJ LENGKAP RESEPI DONUT DAN CAKOI..Tengok gambar tu pun boleh jadi terliur..Kalau dah dapat makan comfirm sehingga menjilat jari..heheh


Yang ni pulak, donut untuk dibuat frozen dan di simpan dalam petiais..Bila dah frozen boleh makan bila-bila masa pun..Hanya perlu goreng semula saje..Lepas itu salut dengan gula halus..

Cukup mudah untuk membuatnya kalau anda tahu resepi dan adunannya..Apa lagi yang anda tunggu, hidangkan pada keluarga anda hidangan donut yang enak dan gebu..Kalau anda expert boleh ubah suai sedikit macam donut Big Apple tu...Pasti suami dan anak-anak anda sukakannya..Kalau anda berminat anda boleh dapatkan resepi dan videonya di sini è PAKEJ LENGKAP RESEPI DONUT DAN CAKOI


Monday, 17 February 2014

BEST DAPAT KOMISEN - JANUARI 2014

Ya Allah, Alhamdulillah

Dapat jugak komisen affiliates untuk rezeki bulan Januari 2014..Bukan apa, bukan senang nak dapat komisen ini..Kena la pasang banyak strategi untuk dapat hasil komisen ini..Dan yang paling penting sekali jangan putus asa untuk buat marketing online ini..Kenalah kerap buat promosi untuk jual produk affiliates ni..Lepas itu ibarat tunggu umpan mengena pada kailnya lah kan..Kalau kena dah tentu dapat komisen..hehe..Kadang-kadang komisen hingga 50%..Cuba bayangkan kalau produk tersebut RM100 dan komisen kalau terjual adalah 50%..Dah tentu anda dapat RM 50..Untung wooo..

Saya ambil masa 1 tahun jugak untuk study ilmu affiliates ini..Bukan boleh main redah camtu je..Yang penting kena la konsisten..Jom tengok komisen..hehe


Jadi sesiapa yang berminat boleh la pelajari ilmu dekat website ini è ILMU AFFILIATES

P/s Tidak rugi keluarkan sedikit wang untuk ilmu dan seterusnya jika ada ilmu maka boleh buat komisen yang berterusan.. 



Monday, 10 February 2014

PAKEJ LENGKAP RESEPI MUFFIN


ANDA SEMESTINYA SUKA MAKAN MUFFIN SEPERTI DI ATASKAN?

Memang sedap kalau dapat makan muffin tiap-tiap hari..Betul tak..Ada diantara kita yang tahu resepi untuk buat muffin ini…Tetapi tidak mustahil ada dikalangan kita yang kerap terjadi bilamana ingin membuat muffin ini akan timbul rasa bimbang seperti berikut :

  • Keliru mengenai resepi & bahan-bahan yang digunakan untuk pembuatan muffin dan juga cupcakes.
  • Tiada kemahiran asas dalam membuat muffin ini..Tetapi jika pernah buat tidak sesedap seperti yang dijual di kedai bakeri.
  • Tidak tahu teknik sukatan dan penyediaan yang betul untuk membuat muffin.
  • Tidak tahu teknik yang betul dalam menimbang, suhu membakar dalam oven dan macam-macam lagi.
  • Yang ini paling teruk sekali, jika anda pernah mengikuti kursus untuk belajar membuat muffin dan telah habiskan ratusan ringgit..Tetapi bila balik rumah, dan excited untuk ingin mencuba buat sendiri resepi muffin tersebut, dengan dukacitanya ianya tidak menjadi…malah muffin menjadi mendap, tidak kembang dan tak sedap langsung..

PENYELESAIAN MASALAH DI ATAS

Jika anda menghadapi situasi di atas, sebenarnya ada jalan penyelesaiannya..Mari saya perkenalkan kepada anda PAKEJ LENGKAP RESEPI MUFFIN yang mana pakej ini diajar dari asas sehingga anda mahir untuk membuat muffin yang sedap. Pakej lengkap dan terperinci ini dihasilkan oleh Puan Shida.



Pakej yang lengkap ini dihasilkan melalui video dan ebook iaitu semua cara membuat dan resepi muffin akan ditunjukkan secara step by step. Ini secara tidak langsung dapat menyenangkan anda, sambil menimbang dan mengaul bahan-bahan muffin, anda boleh melihat video mengenai cara-cara yang berikutnya tanpa tertinggal satu step pun. Cukup praktikal dan amat mudah bagi anda untuk mengikutinya..

BUAT DUIT DENGAN BISNES MUFFIN

Cukup mudah jika anda ingin buat bisnes muffin ini..Apabila anda sudah berjaya mengikuti semua step-step yang ditunjuk dalam pakej video berkenaan..dan terbukti muffin yang anda buat menjadi gebu dan sedap untuk dimakan, maka anda boleh mulakan untuk buat bisnes muffin hanya dari rumah ataupun anda boleh hantar ke kantin sekolah, kafeteria pejabat, kedai-kedai runcit..hehe.. Malah muffin kini menjadi antara goodies popular yang di letakkan ke dalam beg goodies majlis perkahwinan, pertunangan dan sebagainya..Ini adalah sebagai permulaan yang baik untuk anda tambah duit poket melalui bisnes muffin ini..


KEUNTUNGAN 100% BUAT BISNES MUFFIN

Keuntungannya bisnes muffin hampir 100%. Bayangkan Jika anda jual 1 biji muffin, anda boleh untung RM3 sebiji bergantung pada jenis muffin dan saiz. Jika anda dapat jual 1000 biji untuk goodies majlis perkahwinan, maka keuntungan yang anda perolehi adalah RM3 Ribu..Memang berbaloi buat bisnes muffin ini..Inilah perniagaan yang menguntungkan yang patut untuk anda ceburi sekarang ini..

PAKEJ LENGKAP RESEPI MUFFIN YANG HARUS DIMILIKI

Pakej lengkap ini akan membantu anda untuk menghasilkan muffin yang halus lembut gebu serta lazat. Pembelajaran melalui video ebook dihasilkan khas untuk anda oleh Puan Shida dan pakej ini mengandungi gabungan video, gambar dan text untuk memudahkan anda mengikuti cara membuat muffin..Anda akan belajar secara praktikal dan terperinci melalui modul-modul yang menarik secara step by step. Mari kita lihat 6 video pelbagai aneka resepi muffin yang menarik ini.

Klik di sini untuk lihat è #6 VIDEO PELBAGAI ANEKA RESEPI MUFFIN

KELEBIHAN MEMILIKI PAKEJ HEBAT INI

Setakat ini tiada pakej resepi muffin yang selengkap ini..Jika anda ingin memiliki pakej ini, anda telah membuat keputusan yang tepat yang mana anda bukan sekadar mendapat resepi muffin yang terbaik dari pakej ini..Tetapi anda akan diajar teknik-teknik penting atau rahsia dalam menghasilkan muffin yang lazat yang menjadi kegemaran kita semua. Semua teknik penting ini akan diajar secara step by step dari perkara yang paling asas sehinggalah anda mahir..Insyallah anda akan mahir jika segala teknik yang diberikan, anda dapat ikuti dan lakukannya dengan sempurna..

"ANDA DIJAMIN MAHIR UNTUK MEMBUAT MUFFIN YANG LAZAT TANPA PERLU PERGI KURSUS"

Apa tunggu lagi..Semuanya ini ditunjukkan melalui pakej video ebook dan ia termasuk dengan penerangan bersuara yang mudah difahami oleh anda..Selain itu, anda boleh mengulangnya beberapa kali sehingga anda mahir. Jika anda terlupa, anda boleh kembali semula kepada video tutorial yang disediakan..Oleh itu bertindak sekarang..Semua penerangan mengenai PAKEJ LENGKAP RESEPI MUFFIN telah dihuraikan panjang lebar..Dapatkan segera, pakej yang terbaik dengan harga murah dan amat berbaloi untuk memilikinya..


DENGAN ITU DAPATKAN SEGERA PAKEJ INI

Sila klik Link dibawah

Monday, 3 February 2014

PAKEJ LENGKAP RESEPI KEK COKLAT


ANDA SUKA MAKAN KEK COKLAT?

Yummyyy sehingga menjilat jari..Lelehan coklat pada kek sudah cukup membuatkan kita terliur untuk ingin menikmatinya.. Semestinya kita semua suka sangat makan kek coklat terutama anak-anak kesayangan kita.. Ramai juga dikalangan kita juga yang tahu akan resepi untuk buat kek coklat…Akan tetapi, bukan semua diantara kita, mahir dalam membuat adunan kek coklat malahan terdapat pelbagai masalah yang kita hadapi seperti berikut :
  • Tahu resepi kek coklat tetapi tidak pernah buat langsung. Namun jika pernah buat tidak sesedap dan lembut seperti yang dijual dikedai kek
  • Cara sukatan dan penggunaan bahan-bahan untuk buat kek yang diberikan dalam resepi tidak tepat dan ada yang tertinggal.
  • Yang paling sedih sekali adalah, anda pernah pergi kursus untuk belajar membuat kek coklat dan berhabis ratusan ringgit..Tetapi bila ingin memcuba buat sendiri kek coklat berkenaan, malangnya kek tersebut tidak menjadi malah rasa tidak sedap, tekstur kek agak keras dan mendap serta coklat yang menyelaputi diatas kek agak pahit..mesti sedihkan..

“ANDA BOLEH MEMBUATNYA WALAUPUN TIADA PENGALAMAN”

Memperkenalkan kepada anda Pakej Lengkap Resepi Kek Coklat yang mana pakej ini mengajar dari perkara yang paling asas sehingga anda mahir untuk membuat adunan kek beserta dekorasi kek. Pakej lengkap dan terperinci ini dihasilkan oleh Puan Shida. Dengan pakek ini, anda akan dapat menyiapkan kek yang lazat, lembut dan sedap serta digemari oleh anak-anak dan kawan-kawan anda.

Pakej lengkap ini dihasilkan melalui video iaitu semua cara membuat kek coklat akan ditunjukkan secara step by step. Ini memudahkan anda sambil membuat adunan kek, anda boleh melihat video berkenaan mengenai cara-cara yang berikutnya tanpa tertinggal satu step pun.. Semuanya akan ditunjukkan melalui pakej video dan ia termasuk dengan penerangan bersuara yang detail serta mudah difahami oleh anda…Cukup mudah bukan..Ini secara tidak langsung dapat meningkatkan kemahiran anda untuk membuat kek.


PAKEJ RESEPI KEK COKLAT YANG HARUS DIMILIKI

Pakej lengkap ini akan membantu anda untuk menghasilkan kek coklat yang lembut, sedap dan lazat. Pembelajaran melalui video dihasilkan khas untuk anda oleh Puan Shida dan ia mengandungi gabungan video, gambar dan text.  Anda akan belajar secara praktikal melalui 11 video cara membuat kek yang menarik dan juga anda akan diajar dengan terperinci sehinggalah pada hiasan atau dekorasi kek. Mari kita lihat dengan lebih terperinci 11 video yang menarik ini.

Klik di sini untuk lihat è #11 VIDEO PAKEJ RESEPI KEK COKLAT




FAEDAH DAN KELEBIHAN MEMILIKI PAKEJ INI

Pakej yang ditunggu-tunggu dan lengkap yang menjadi rebutan !!! Sekiranya anda berkeinginan untuk memiliki pakej resepi kek coklat ini, anda telah membuat keputusan yang tepat, yang mana anda bukan sekadar mendapat resepi yang terbaik dari pakej ini. Tetapi anda akan diajar teknik-teknik penting atau rahsia adunan dalam penghasilan kek coklat yang sedap. Woooow !!


“ANDA DIJAMIN MAHIR UNTUK MEMBUAT KEK COKLAT WALAUPUN HANYA BELAJAR MELALUI VIDEO DI RUMAH”


Anda tidak perlu risau kerana kelebihan pakej video ini, anda boleh mengulangnya beberapa kali sehingga anda mahir tanpa perlu menghadiri kursus yang caj bayarannya adalah ratusan ringgit.. Jika anda terlupa, anda boleh kembali semula kepada video tutorial yang disediakan.

Bertindak segera !!..Semua penerangan mengenai PAKEJ LENGKAP RESEPI KEK COKLAT telah dihuraikan dengan detail..Dapatkan segera, pakej yang murah ini dan anda akan dapat bermanafaatnya.


DENGAN ITU DAPATKAN SEGERA PAKEJ INI

Untuk tempahan sila Klik Link dibawah

Monday, 27 January 2014

CARA BERKESAN BERHENTI ROKOK DALAM MASA 3 MINGGU


Hah apa !!! Harga rokok akan naik lagi? Biar betul..itu la ucapan yang anda sering dengar jika harga rokok diumumkan naik..Tapi ada diantara kita bukan kisah pun..naik la macamana sekali pun harga rokok, kalau dah ketagih tetap juga dihisapnya..

Kadang-kadang ada juga yang pasang niat lepas ni hendak berhenti la sebab rokok dah mahal tetapi hanya pasang niat untuk berhenti  2 dan 3 hari sahaja lepas tu gian semula untuk hisap rokok..

Seperti yang kita sedia maklum merokok bukan sahaja membazirkan duit tetapi ianya juga dapat membahayakan kesihatan tubuh badan malah asap rokok yang dihisap jika dilepaskan dan dihidu oleh orang lain disekitarnya juga turut membahayakan kesihatan..

Tidakkah anda merasa kasihan melihat insan-insan tersayang yang berada di sekeliling anda mendapat kesan daripada rokok yang anda hisap..Betapa ruginya & kesalnya kita jika insan tersebut sudah di timpa kesakitan akibat kesan rokok barulah kita hendak berhenti merokok..

JADI KENAPA TIDAK SEKARANG !!!


TERDAPAT TIPS BERKESAN CARA BERHENTI MEROKOK
                                        
1# Sibukkan Diri Anda & Aktif Bersukan
Melakukan aktiviti luar yang mencabar seperti jogging, wall climbing dan macam-macam lagi. Dengan kita menyibukkan diri maka tiada peluang untuk kita berfikir atau terasa untuk menghisap merokok. Jadi dengan kesibukan yang kita alami maka lama-kelamaan ketagihan untuk merokok akan hilang.

2# Berpuasa Sunat
Ini adalah satu kaedah yang berkesan untuk berhenti merokok iaitu berpuasa. Dalam konteks islam berpuasa membolehkan kita mengawal hawa nafsu dari makan dan minum selain melakukan maksiat.. Jadi apabila kita berpuasa sunat, secara automatiknya kita tidak dapat menghisap rokok.. Tetapi selalunya kita masih berpelung untuk merokok pada waktu malamnya..Akan tetapi jika anda berazam bersungguh-sungguh ianya akan mengurangkan tabiat merokok anda dan lama-kelamaan anda tidak akan berminat untuk merokok lagi.

3# Berazam Dengan Sepenuhnya & Penghargaan Kepada Diri Sendiri
Jika anda berhempas pulas untuk berhenti merokok tetapi tidak menjadi, mungkin azam anda tidak sekuat yang anda janjikan pada diri anda sendiri.

Caranya begini, anda pasang azam pada setiap tahun & buat bersungguh-sungguh sehingga tidak/berhenti merokok dan duit beli rokok berkenaan yang telah anda simpan, anda boleh rewardS atau hadiahkan kepada diri sendiri..Seperti beli motorsikal ke, beli TV LED ke , dan macam-macam lagi..

4# Gantikan Rokok Dengan Makanan
Bila anda sibuk mengunyah makanan sedikit sebanyak anda akan lupakan rokok..Jadi mana lebih bagus rokok atau makanan..Sudah tentula makanan kan sebab ada khasiat karbohidrat, protien dan macam-macam lagi.

Jom Kira Pembaziran Duit Yang Anda Keluarkan Untuk Beli Rokok
1 kotak rokok = RM 12.00
2 kotak rokok sehari x 1 bulan = RM 720.00
RM 720 x 12 bulan = RM 8640.00

Wowww..banyak tu jumlah pembaziran beli rokok je..Khasiat pun tiada..Jadi bermula hari ini disarankan anda kumpul duit dengan tidak membeli rokok berkenaan dan selepas duit tinggi menggunung boleh la anda beli motosikal ke @ bayar downpayment rumah ke..Berbaloi jugak kan..


Dengan 4 cara di atas kemungkinan perokok tegar akan menyatakan mustahil…Tetapi ada pepatah mengatakan Kalau hendak seribu daya, tak mahu seribu dalih”..Jadi jangan buat macam-macam alasan lagi..Cubalah berazam untuk berhenti rokok pada tahun ini.Insyallah pasti boleh..

MARI SAYA KONGSIKAN PANDUAN UNTUK CARA BERHENTI MEROKOK

Jom tengok website ini è PENAWAR KETAGIHAN ROKOK

Dari panduan berkenaan, anda akan diberikan langkah-langkah mudah untuk berhenti merokok dan segalanya yang berkaitan cara-cara untuk berhenti merokok. Memang mudah dan amat senang sekali malah jika kita berhenti merokok, duit simpanan anda pasti akan bertambah dan kesihatan tubuh badan akan menyinari kehidupan anda..

Jika anda berazam untuk berhenti dalam masa yang singkat dan ingin tahu rahsianya jom tengok dan baca di website ini è CARA BERHENTI ROKOK DALAM MASA 3 MINGGU




Monday, 20 January 2014

PAKEJ LENGKAP 5 ANEKA RESEPI KEK

Pic Kek - My Wife

ANDA SUKA MAKAN KEK ?

Semestinya semua di kalangan kita suka sangat makan kek terutama anak-anak kita..Ramai dikalangan kita juga yang tahu resepi untuk buat aneka jenis kek …akan tetapi, tidak semua yang mahir @ expert buat adunan kek malah pelbagai masalah yang kita hadapi seperti dibawah :
  • Tidak pernah buat dan tiada kemahiran asas dalam membuat kek..tetapi jika pernah buat tidak sesedap dan lembut seperti yang dijual dikedai
  • Tidak tahu cara sukatan dan penggunaan bahan-bahan yang betul untuk buat kek
  • Yang ini paling teruk sekali..hehe..anda pernah pergi kursus belajar untuk buat aneka jenis kek dan berhabis ratusan ringgit..Tetapi bila balik rumah, dan cuba buat sendiri kek, malangnya kek berkenaan tak menjadi juga…malah rasa, tekstur kek jadi lain dan tidak sedap..

PENYELESAIAN MASALAH DI ATAS

Mari saya memperkenalkan kepada anda Pakej Lengkap 5 Aneka Resepi Kek yang mana pakej ini diajar dari asas sehingga anda mahir untuk membuat adunan kek. Pakej lengkap dan terperinci ini dihasilkan oleh Puan Shida. Anda akan diajar dari perkara asas sehinggalah anda dapat menyiapkan kek yang lazat, lembut dan sedap serta digemari oleh anak-anak dan kawan-kawan anda.

Panduan lengkap untuk pakej ini dihasilkan melalui video iaitu semua cara membuat kek akan ditunjukkan secara step by step. Ini memudahkan anda sambil membuat adunan kek, anda boleh melihat video berkenaan mengenai cara-cara yang berikutnya tanpa tertinggal satu step pun. Cukup mudah bukan..


ANEKA RESEPI KEK YANG BAKAL ANDA PELAJARI


Resepi Kek Red Velvet


Resepi Kek Zamrud


Resepi Kek Coklat Heavan


Resepi Kek Cheesy Chocolate Moist


Resepi Kek Buah


PAKEJ LENGKAP 5 ANEKA RESEPI KEK YANG HARUS DIMILIKI

Pakej lengkap ini akan membantu anda untuk menghasilkan aneka kek yang sedap dan lazat. Pembelajaran melalui video dihasilkan khas untuk anda oleh Puan Shida dan pakej ini mengandungi gabungan video, gambar dan text.  Anda akan belajar secara praktikal melalui 5 video aneka kek yang menarik dan juga anda akan diajar dengan terperinci secara step by step. Mari kita lihat dengan lebih terperinci 5 video yang menarik ini.

Klik di sini untuk lihat ==> PAKEJ VIDEO LENGKAP 5 ANEKA RESEPI KEK



KELEBIHAN MEMILIKI PAKEJ INI

Jika sekiranya anda berkeinginan untuk memiliki pakej ini, anda telah membuat keputusan yang tepat yang mana anda bukan sekadar mendapat resepi yang terbaik dari pakej ini. Tetapi anda akan diajar teknik-teknik penting atau rahsia adunan dalam penghasilan kek yang sedap.

“ANDA DIJAMIN MAHIR UNTUK MEMBUAT KEK WALAUPUN HANYA BELAJAR MELALUI VIDEO DI RUMAH”

Semua panduan penting ini akan diajar secara step by step dari perkara yang paling asas sehinggalah anda mahir..Semuanya akan ditunjukkan melalui pakej video ebook dan ia termasuk dengan penerangan bersuara yang detail serta mudah difahami oleh anda..

Selain itu kelebihan menggunakan video ebook ini, anda boleh mengulangnya beberapa kali sehingga anda mahir tanpa perlu menghadiri kursus yang caj bayarannya adalah ratusan ringgit.. Jika anda terlupa, anda boleh kembali semula kepada video tutorial yang disediakan.

Jadi apa tunggu lagi..semua penerangan mengenai PAKEJ LENGKAP 5 ANEKA RESEPI KEK telah dihuraikan panjang lebar..Dapatkan segera, pakej yang murah ini dan berbaloi untuk memilikinya..


DENGAN ITU DAPATKAN SEGERA PAKEJ INI

Untuk tempahan sila Klik Link dibawah




Monday, 13 January 2014

INGIN KURUSKAN BADAN - CUBA DIET MAKANAN INI !!


Anda mempunyai masalah berat badan? Makam sedikit tapi berat badan tetap naik juga.. Sudah tentu anda berusaha untuk mengurangkan lemak di badan anda. Mari kita berkongsi cara yang membolehkan anda untuk membakar lemak dengan pantasnya antaranya melalui senaman dan diet makanan. Semestinya melalui diet makanan anda juga boleh turut membakarnya walaupun ketika anda makan..Cukup mudah..Diantara makanan yang membantu untuk pembakaran lemak dengan pantas ialah :


Tomato - Tomato mengandungi khasiat vitamin A, B6, C dan K yang sangat baik untuk membakar lemak. Warna merah pada kulit tomato itu ialah disebabkan likopena, iaitu karotenoid atau sebatian semula jadi yang memberikan warna merah kepada tomato dan pelbagai khasiat kebaikan antioksidan semula jadi yang baik untuk kesihatan dan diet badan. Selain daripada itu, kandungan kalori yang rendah juga menyebabkan tomata sering menjadi makanan pilihan untuk pengamal diet. Manakala Kandungan airnya yang tinggi pada tomato iaitu lebih dari 90 %, menjadikannya sebagai ‘diuretic’ yang baik untuk mengalirkan toksin keluar daripada badan ketika berdiet.


Cili atau Lada - Dengar saja cili mesti ia dikaitkan dengan kepedasan dan kehangatan..Tetapi kandungan vitamin B, C, serat, kalsium dan fosforus dapat membantu melancarkan sistem peredaran darah di bahagian tangan, kaki dan jantung manusia. Di samping itu, buah cili yang pedas juga meningkatkan suhu badan sehingga merangsang metabolisme bagi melancarkan peredaran darah dan turut membakar lemak


Buah Anggur - Salah satu makanan yang membantu untuk membakar lemak anda adalah buah anggur. Anggur bukan sahaja sumber vitamin C, tetapi ia turut membawa khasiat yang dipanggil pektin. Pektin dapat membantu untuk menurunkan tahap kolesterol seseorang..Cuba anda buat jus anggur kerana dengan minum jus anggur ianya banyak serat dan dapat mengurangi berat badan kerana dapat membuat anda merasa kenyang lebih lama.



Timun - Timun bukan sahaja boleh dijadikan sebagai makanan untuk membakar lemak, tetapi khasiat buah timun ini mengandungi air, iaitu  95% air dan 5% serat yang dapat membantu membersihkan racun dan juga membantu melancarkan pencernaan sehingga memaksimakan metabolisme tubuh seterusnya dapat menurunkan berat badan jika diamalkan selalu.

Nasihat saya, lakukan dulu senaman yang berterusan dan barulah dikuti dengan diet pemakanan yang seimbang seperti yang disyorkan di atas..
Anda juga boleh dapatkan tips di sini : Kurangkan Berat Badan Anda Sekarang !!

Monday, 6 January 2014

STRATEGI DALAM PELABURAN SAHAM


PULANGAN LUMAYAN DALAM PELABURAN SAHAM

Masih ada dikalangan kita yang tak tahu tentang Pelaburan Saham. Masih juga yang beranggapan ianya pelaburan yang akan menyebabkan kerugian. Selalunya kerugian terjadi disebabkan anda melabur tanpa Ilmu dan Strategi..Berikut adalah masalah yang sering dialami oleh pelabur baru dalam dunia pelaburan saham ini ?
  • Tidak faham langsung apa itu saham dan keuntungan yang bakal anda perolehi.
  • Pelabur baru takut akan alami kerugian besar.
  • Pelabur baru tak tahu nak mula melabur di kaunter syarikat mana.
  • Beranggapan pelaburan saham memerlukan modal besar?
  • Takut nak buka akaun saham & anggap ia macam susah jer!
  • Tak tahu strategi dalam melabur saham untuk perolehi keuntungan yang tinggi.

DAPATKAN ILMU MENGENAI SAHAM & APA YANG BAKAL ANDA PELAJARI
  • Mengenali apakah itu pelaburan saham. Bagaimana mendapatkan keuntungan dan mengurangkan risiko kerugian dalam pelaburan saham.
  • Bagaimana hendak memulakan pelaburan saham. Apakah tools yang anda perlukan untuk menjadi seorang pelabur yang berjaya.
  • Strategi penting memilih & analisis kaunter pelaburan yang selamat dan boleh beri keuntungan untuk jangka masa panjang.
  • Bahan-bahan atau sumber untuk buat analisis pada setiap kaunter saham sebelum melabur pada sesuatu kaunter di Bursa Malaysia.
  • Motivasi seorang pelabur untuk mengelakkan elemen emosi dalam pelaburan saham. Ramai yang rugi disebabkan tak boleh nak kawal emosi tamak dalam diri.
  • Pengurusan kewangan dalam pelaburan saham. Mengurus kewangan yang betul supaya pelaburan anda berbaloi dan mengurangkan kerugian dalam pelaburan saham.

Dapatkan panduan di sini ==> Strategi Pelaburan Saham


“Berikut beberapa contoh kaunter pelaburan saham yang memberikan keuntungan dan target dalam jangka masa panjang terutamanya syarikat-syarikat besar”

Contoh Saham Syarikat MYEG Berhad

Contoh Saham Syarikat Takaful Malaysia Berhad


STRATEGI PELABURAN SAHAM UNTUK ANDA MILIKI !!

Strategi Pelaburan Saham ini akan membantu anda untuk mempelajari secara yang praktikal untuk memulakan saham dengan cara yang betul yang ditunjukkan oleh mereka yang pakar dan berpengalaman..Dan dihasilkan khas untuk anda oleh Khairul Arifin Selamat 

Strategi mengenalpasti syarikat atau kaunter saham yang berpotensi untuk anda labur dan menjana keuntungan jangka masa panjang. Malah ada pelabur yang gunakan strategi yang betul dah menjana untung hanya dalam masa 6 hari sahaja.

Teknik ini didedahkan sendiri oleh pakar yang berpengalaman dan sudah masak dengan selok belok dalam saham dan pernah jatuh bangun dengan saham. Pengalaman itulah yang paling berharga dan dapat bantu para pelabur baru. Anda perlu dapatkan ILMU beliau, jika tidak anda terpaksa berhadapan risiko kerugian terlalu tinggi dalam pelaburan saham.

Menjimatkan masa dan wang anda. Dengan ilmu dari pakar, anda tidak perlu nak bersusah payah cari ilmu saham dari buku-buku yang kebanyakannya dalam Bahasa Inggeris. Malah ia menyelamatkan anda dari rugi puluhan ribu disebabkan kurangnya ilmu tentang saham.



BERTINDAK SEKARANG !!

Bagi yang berminat untuk melabur saham dan ingin mendapat keuntungan yang tinggi dalam pelaburan saham, anda boleh dapatkan strategi dalam bentuk ebook di Link di bawah ini :



Thursday, 2 January 2014

5 SASARAN UNTUK TAHUN 2014


5 Sasaran untuk di realisasikan dalam Tahun 2014

Sasaran 1# Tambah pendapatan dalam bisnes affiliate..Tahun 2013 pendapatan dalam bisnes affiliate sekitar RM200 sebulan..Semestinya sasaran untuk tahun 2014 ini adalah memperkukuhkan strategi dan ingin capai target untuk dapat hasil bulanan dalam affiliate sekitar RM 500 sebulan..Itu pun sudah mencukupi..Jika anda berminat untuk tambah pendapatan, saya syorkan anda ceburi dunia affiliate..Dapatkan panduan disini : Bagaimana Menjana Income Lumayan Di Internet

Sasaran 2# Keinginan untuk menambah dan miliki hartanah..Sasaran tahun 2014, adalah mahu mencari hartanah di kawasan yang strategik dan ingin mencari rumah lelong untuk pelaburan hartanah jangka masa panjang..Sekarang ini syukur dengan apa yang ada tetapi pelaburan hartanah mampu memberi pulangan yang lebih besar dan berbaloi..Jika anda berminat untuk tambah pendapatan melalui hartanah, saya syorkan anda dapatkan panduan dibawah ini : 

Sasaran 3# Ingin sentiasa mengamalkan sedekah..Saya percaya dengan sedekah walaupun sedikit mampu memberi pulangan lebih dari apa yang kita sedekahkan..Yang penting keikhlasan..Malah kita akan dapat pulangan pelaburan / nikmat / pahala yang tidak terhingga melalui sedekah berkenaan bukan sahaja di dunia tetapi di akhirat juga..Disini saya ingin kongsikan ebook yang saya selalu baca iaitu : Seru Rezeki Dengan Sedekah 

Sasaran 4# Ingin turunkan berat badan..Maklumlah berat badan dah naik sebab asyik makan je tak tentu masa..Malah kurang jogging dan excersize..hehe..Dan permulaan Tahun 2014 ini adalah ingin kuruskan badan dan ingin makan makanan yang berkhasiat..Panduan yang di syorkan adalah : 

Sasaran 5# Ingin hasilkan ebook sendiri..Dah lama nak buat ebook tapi tak berhasil juga..Maklumlah sibuk dengan urusan kerja dipejabat..hehe..eBook tersebut adalah untuk niche-niche tertentu agar dapat menjadi rujukan kepada anda semua..Malah dengan hasilkan ebook sendiri ini, ia mampu memberi pulangan pendapatan adalah lebih besar..Panduan yang di syorkan adalah : Rahsia Menjana RM50 Ribu Dengan Jual Ebook


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...