Wednesday, 3 August 2016

RESEPI AYAM GORENG BEREMPAH YANG SEMEMANGNYA MENJILAT JARI !!



Saya ni kalau tiap-tiap hari makan ayam pun takpe..Memang kesukaan dari kecik lagi..Kalau dapat makan mesti tak kurang 3 ketul ayam..Okla disebabkan saya pun dah terliur ni..Meh saya sharekan resepi dari wife saya yang beliau dapat dari kawannya


Bahan-bahannya 

  • 1 kg Ayam Segar (di potong - ikut citarasa) 
  • 2 inch halia - ditumbuk 
  • 2 inch lengkuas - ditumbuk 
  • 2 inch kunyit hidup - ditumbuk 
  • 2 sudu besar biji ketumbar - disanggar & ditumbuk halus 
  • 1 sudu teh jintan halus - disanggar & ditumbuk halus 
  • 1 sudu besar cili kisar (tanpa cuka / cili serbuk) 
  • 5 ulas bawang putih 
  • 2 sudu besar gula halus - tak letak 
  • Garam secukup rasa 
  • Minyak untuk menggoreng

Nak lagi sedap boleh tambah ; 

  • 2 sudu besar serbuk kari - 
  • 3 batang serai - potong pendek tumbuk lumat bersama lain - lain 
  • 7 ulas bawang merah - tumbuk lumat
  • sedikit daun kari - masukkan semasa menggoreng 

Cara-caranya 

  • Permulaannya anda perlu potongan ayam di bersihkan dan di buburkan sedikit garam, gaulkan dan di tepikan. 
  • Selepas itu semua bahan-bahan rempah biji bijian(disanggar) dan ditumbuk halus, bawang putih, halia,kunyit, lengkuas di tumbuk jangan terlalu halus (jangan pakai blender). 
  • Selepas itu gaulkan kepada ayam rata-rata bersama gula halus, serbuk rempah yang di tumbuk. 
  • Kemudianya di peram di peti sejuk selama sekurangnya 1 jam atau lagi lama lagi baik. 
  • Panaskan minyak dikuali untuk mengoreng. Bila sudah panas tarukkan ayam di dalam kuali. Jangan terlalu banyak bila di goreng, supaya ia mudah garing. Dihidangkan panas-panas. 

** Anda berminat buat bisnes air !!! Jom pelajari teknik-teknik bisnes air balang. Memang meletopss. Modal sikit tapi untung 1 hari boleh dapat RM 500. Semua panduan penting ini akan diajar secara step by step dari perkara yang paling asas sehinggalah anda mahir..Jadi apa tunggu lagi..Semua penerangan mengenainya ada di link website ini >>> www.bisnesair.com


Tuesday, 19 July 2016

RESEPI LONTONG SEKALI RASA TERKENANG SELAMANYA


Bulan syawal ni memang teringin nak makan itu dan ini..Selera tu memanjang ade je..Bulan syawal ni kalau tak buat lontong memang tak sah..Cukup mudah penyediaannya..Saya memang feberat lontong ni..Kalau dah makan memang tak pandang kiri dan kanan dah..Ok lah meh saya sharekan resepi lontong cara dan selera wife saya kalau ada yang teringin nak mengikutinya.

Bahan-bahannya (untuk makan 3-4 orang):
  • 40 biji ketupat segera adabi
  • 12 biji telur
  • 2 biji kelapa parut - di perah ambil santannya
  • 2 sudu besar udang kering di rendam sekejap - di tumbuk*
  • 6 biji bawang merah - di tumbuk*
  • 3 ulas bawang putih - di tumbuk*
  • 1 sudu kecil serbuk kunyit*
  • 3 cm halia - di ketuk*
  • 4 cm lengkuas*
  • 2 batang serai*
  • 10 tangkai kacang panjang - di hiris nipis#
  • 1/2 biji kecil kobis - di potong kecil#
  • 1 batang lobak merah - di potong kecil memanjang#
  • 1 biji sengkuang - di potong kecil memanjang#
  • 2 biji cili merah - di hiris (optional)#
  • 1 peket kecil sooh hoon - di rendam hingga lembut
  • 3 keping tauhu kering - di rendam hingga lembut dan di gunting
  • 1 mangkuk kecil air asam jawa cair
  • 1 biji bawang besar - di potong bulat
  • Garam, serbuk perasa, gula
  • Sedikit minyak

Bahan Sambal:
  • 1 mangkuk cili kering - di masak sekejap dan toskan airnya
  • 1 biji bawang besar
  • 3 ulas bawang putih
  • 2 cm belacan

Cara-caranya:
  • Permulaannya rebuskan dahulu ketupat segera hingga masak, kemudian apabila masak, tuang di atas tapis dan toskan airnya.
  • Seterusnya anda perlu rebus telur sehingga masak, kupas kulitnya kemudian di belah dua, ketepikan.
  • Untuk membuat sambalnya, kisar bahan sambal kemudian panaskan sedikit minyak di dalam kuali, tumiskan bahan kisar, kacau sekali sekala hingga sambal setengah masak kemudian tuangkan air asam jawa, kacau sebati.
  • Selepas itu anda bolehlah memasukkan garam, sedikit serbuk perasa dan sedikit gula, masukkan juga bawang besar yang telah di potong bulat, kacau lagi sekali sekala hingga sambal pecah minyak @ terbit minyak, bolehlah di tutup apinya, ketepikan.
  • Untuk membuat kuah lontongnya, panaskan sedikit minyak di dalam periuk besar, tumiskan bahan yang bertanda (*) hingga agak garing kemudian tuangkan santan, kacau perlahan hingga kuah mula mendidih kemudian masukkan sayur-sayuran (#) kacau rata.
  • Dan akhir sekali anda masukkan pula garam, sedikit serbuk perasa, sedikit gula, tauhu kering dan sooh hoon, kacau perlahan sekali sekala sehingga mendidih bolehlah di tutup apinya.
  • Bolehlah di hidangkan.

** Anda berminat buat bisnes air !!! Jom pelajari teknik-teknik bisnes air balang. Memang meletopss. Modal sikit tapi untung 1 hari boleh dapat RM 500. Semua panduan penting ini akan diajar secara step by step dari perkara yang paling asas sehinggalah anda mahir..Jadi apa tunggu lagi..Semua penerangan mengenainya ada di link website ini >>> www.bisnesair.com


Thursday, 23 June 2016

RESEPI PASTA KRIM BERKEJU YANG BEGITU LAZAT SEKALI


Hari ni rasa nek berbuka puasa menu wertern sikit..Bukan selalu buat menu western ni kan.. Fikir punya fikir dapat ilham menu yang amat menyelerakan dan jika korang buat pasti mengacam selera korang..ngeh2..Macam biasa minta wife buat dan berikut disharekan resepinya untuk rujukan korang.

Bahan-Bahannya:
  • Fettuccini pasta
  • 1 mangkuk udang basah
  • 2 mangkuk brokoli - di potong kecil
  • 1 kotak krim masakkan
  • 1 mangkuk kecil keju mozarella
  • 3 biji bawang besar - cincang dadu*
  • 4 ulas bawang putih - cincang halus*
  • 13 biji cili padi (kalau mau pedas sendiri tambah) - hiris halus-halus*
  • 1 s/t herba oregano *
  • 3 biji tomato - cincang dadu
  • 2 ketul kiub pati ayam maggi - di hancurkan
  • Serbuk maggi cukup rasa
  • Garam dan gula secukup rasa
  • Sedikit mentega
  • Keju mozarella (untuk tabur atas pasta)

Cara Penyediaan:
  • Permulaannya di dalam periuk, masukkan pasta, sedikit minyak dan garam, rebus pasta hingga lembut kemudian tuang atas tapis, toskan airnya.
  • Selepas itu anda panaskan mentega di dalam kuali, tumiskan bahan yang bertanda (*) hingga layu kemudian masukkan tomato, kacau sebati dan masukkan krim masakkan dan kiub pati ayam maggi, kacau hingga mendidih dan masukkan udang, brokoli, serbuk maggi cukup rasa, sedikit gula dan garam secukup rasa, kacau lagi hingga sebati.
  • Kemudiannya anda bolehlah masukkan pasta, gaulkan hingga kesemua bahan sebati, dan masukkan keju mozarella, gaulkan hingga pekat, dan bolehlah di tutup apinya.
  • Akhir sekali anda tuangkan pasta dalam bekas yang besar kemudian taburkan lagi sedikit keju mozarella, bolehlah di hidangkan panas-panas.


***Memang terangkat bila makan waktu tengah lapar. Dan jika anda berminat untuk buat mengetahui rahsia resepi dalam membuat donut dan cakoi yang lembut lagi gebu gebas, anda boleh kunjungi website ini >>> www.resepidonutcakoi.com




Monday, 20 June 2016

RESEPI JUS AVOCADO @ ALPOKAT COKLAT YANG SEMEMANGNYA SYAHDU


Resepi ini aku dapat dari makcik yang berniaga air kat Sumatera Barat. Minuman ini memang favourite aku bila sampai di Sumatera. Memang order yang ini jela untuk hilang haus .Meh aku sharekan resepi nya yang cukup mudah. Tapi buah avocado mahal sikit kat Malaysia

BAHAN-BAHAN:
  • 1/2 biji buah avocado | dipotong kecil
  • Ais ( ikut selera anda)
  • Sedikit susu dutchlady
  • 1 sudu makan gula
  • 1 sudu makan coklat yang manis @ Hershey's
CARA PENYEDIAAN:
  • Kisar buah avocado bersama gula , ais , susu dutchlady dan sedikit air.
  • Ambil cawan dan tuangkan coklat Hershey's di sekeliling cawan.
  • Tuangkan jus avocado yang diblend tadi dan tambahkan ais jika mahu.
  • Sedia diminum.

** Anda berminat buat bisnes air !!! Jom pelajari teknik-teknik bisnes air balang. Memang meletopss. Modal sikit tapi untung 1 hari boleh dapat RM 500. Semua panduan penting ini akan diajar secara step by step dari perkara yang paling asas sehinggalah anda mahir..Jadi apa tunggu lagi..Semua penerangan mengenainya ada di link website ini >>> www.bisnesair.com



Wednesday, 15 June 2016

KEHEBATAN PHILIPS STEAMER IRON TERHANGAT DI PASARAN


Yeah kali ni  saya hendak share mengenai iron baru yang wife saya beli iaitu Philips iron steam..Iron atau seterika ini menggunakan steam semasa menggosok pakaian baju. Anda tak perlu menyembur air pada baju..Hanya gosok je baju macam biasa.. Memang senang sangat nak gunanya..sebelum ini wife aku memang merungut la untuk gosok baju..Tapi sekarang tak  lagi..Menggosok baju hanya dengan senyuman dan kadangkala menyanyi pulak tu..Perasaan teruja bila menggosok baju guna Philips Steamer Iron hanya kepada sesiapa yang pernah guna sahaja yang tahu perasaan yang amat awesome ini..hahaha …Antara kehebatan dan kelebihannya Philips Steamer Iron yang paling saya suka adalah :
  • Baju atau seluar yang anda gosok tidak akan terbakar atau terhangus lagi apabila iron dibiarkan lama pada baju atau seluar berkenaan.
  • Anda tidak perlu bersusah payah untuk  menggosok kedua-dua side, cukup 1 side sahaja, sudah licin pakaian anda..Amat mudahkan.
  • Anda tidak perlu untuk nak set atau kawal temperature ikut jenis baju,hanya iron sahaja dengan hati yang girang.
  • Yang paling penting anda tidak perlu nak habiskan masa yang terlalu lama untuk menggosok baju. Amat sesuai bagi berkeluarga besar.
  • Bayangkan 1 baju anda perlukan hanya 3 minit sahaja untuk siap menggosok. Cukup mudah dengan Philips Steamer Iron ini..
  • Yang paling best anda hanya menggosok sebelah tangan je kalau anda gosok baju batik..Kalau nak gosok seluar slack pulak, memang lancar je nak dibuatnya..Sememangnya awesome guys !!!!

SIAPA YANG SESUAI UNTUK GUNA PHILIPS STEAMER IRON

  • Yang sudah pasti ianya sesuai untuk mereka yang malas sangat untuk hendak gosok baju, 
  • Anda yang nak cepat siap dan tak suka benda yang leceh-leceh ni 
  • Mereka dan keluarga mereka yang ada ramai anak terutama yang bersekolah.
  • Anak-anak anda pun boleh mencuba kerana ianya ringan dan cukup mudah untuk mengedalikan iron ini dan tak perlu risau kalau baju hangit..

Jadi inilah jalan penyelesaian kepada masalah di atas. Mula-mula saya katakan tidak bila wife mahu beli Philips Steamer Iron. Pastu wife beli jugaklah dan aku pulak naik seronok gosok seluar jeans dengan hati yang girang..hahahahaha


MAKLUMAT MENGENAI PHILIPS STEAM IRON INI :

  • Dengan Philips Steamer Iron ini ianya dapat menyesuaikan dengan sebarang pakaian yang boleh diseterika dari sutera hingga ke linen, kapas tanpa perlu melaraskan suhu 
  • Dengan Philips Steamer Iron ianya mempunyai Teknologi OptimalTemp iaitu kombinasi sempurna suhu dan stim untuk semua pakaian yang boleh diseterika 
  • Stim yang berterusan sehingga 120g/min & penggalak stim 240g 
  • Sehingga 5 bar tekanan stim untuk menyeterika dengan pantas.
  • Tapak SteamGlide untuk kerja menyeterika yang lebih licin 
  • Dengan Philips Steamer Iron ini ianya mempunyai fungsi Easy De-Calc, sistem antikerak yang tidak merumitkan dan berkesan
Harga yang ditawarkan amat berpatutan dengan teknologi yang digunakan.. sudah tentu brand PHILIPS menjadi pilihan yang tepat dan bijak 

Sekiranya anda berminat boleh la anda membuat pembelian di website Lazada melalui link ini >>> www.lazada.com.my atau Link ini >>> PHILIPS STEAMER IRON


Monday, 13 June 2016

RESEPI OREO MILK STRAWBERRY SHAKE SEKALI HIRUP NAK LAGI


Bulan puasa ni macam-macam idea dapat untuk hilang haus..so pergi kat dapur ternampak oreo dana de aiskrim dalam peti ais..Jadinya boleh la buat milk shake oreo..Nah meh aku sharekan resepi yang amat mudah untuk disediakan ini untuk korang dapat idea untuk minum berbuka puasa nanti

Bahan-bahan
  • Biskut oreo 4 keping
  • 1 kotak kecil susu dutchlady perisa strawberry  (terpulang boleh ambil nak perisa apa)
  • Air sejuk 200ml
  • Ais (terpulang ikut sukatan yang anda mahu)
  • 2 skop aiskrim vanilla

Cara-cara

  • Permulaan masukkan biskut oreo, susu dutchlady, air , ais , aiskrim ke dalam blender
  • Kemudiaannya blender sehingga semua lumat dan lame sikit supaya pekat dalam 10 minit.
  • Sedia untuk dihidang

** Anda berminat buat bisnes air !!! Jom pelajari teknik-teknik bisnes air balang. Memang meletopss. Modal sikit tapi untung 1 hari boleh dapat RM 500. Semua panduan penting ini akan diajar secara step by step dari perkara yang paling asas sehinggalah anda mahir..Jadi apa tunggu lagi..Semua penerangan mengenainya ada di link website ini >>> www.bisnesair.com





Friday, 10 June 2016

BULAN RAMADHAN BISNES AIR BALANG KEUNTUNGAN MELETOP RM 9000 SEBULAN


Yang di tunggu-tunggu pada bulan Ramadan adalah membeli di bazar ramadhan dengan pelbagai hidangan masakan dan kuih-muih tradisional dan juga aneka jenis air balang yang menjadi tarikan utama serta sering menjadi tumpuan orang ramai bagi dijadikan pelengkap hidangan berbuka puasa.

Bisnes air balang ini dengan deretan air balang aneka minuman pelbagai warna dan perisa di bazar-bazar Ramadan bukan sekadar mengundang keinginan kanak-kanak untuk menikmatinya tetapi juga semua peringkat umur pengunjung. Ini membuatkan anda pada bulan puasa ini bagaikan menelan air liur tatkala terpandang kepelbagaian air yang kelihatan menarik dengan pelbagai warna dan perisa.

Situasi ini tidak terkecuali dapat dilihat di Bazar Ramadan apabila peniaga air balang, menawarkan sebanyak 25  hingga 30 jenis minuman yang dijual dengan harga antara RM1 hingga RM3 bergantung kepada saiz bekas air.

Bayangkan setiap hari menggunakan kira-kira 50 beg ais berharga RM2.90 setiap beg serta 36 kilogram gula bagi menyediakan 25 - 30 jenis minuman.

Memang berbaloi bisnes air balang ini sebab ape kos penyediaan nya amat sedikit berbanding keuntungan yang akan anda dapat adalah berlipat kali ganda. Bayangkan 1 hari jualan anda boleh memperolehi sebanyak RM 300. Dan sekiranya anda berniaga sepanjang bulan Ramadhan, anda boleh mendapat keuntungan 1 bulan sebanyak RM 9000.. Memang berbaloi sangat-sangat

Persiapan selalunya sekitar jam 2 petang dan tiba di gerai jualan untuk buat persiapan dengan perlu dibantu oleh 2-3 pekerja terdiri daripada ahli keluarga sendiri kerana jika bersendirian, memang tak sempat memenuhi permintaan pembeli terutamanya ketika waktu puncak sekitar jam 6 petang.

Untuk makluman antara minuman yang mudah dijual ialah ABC, Cendol, air soya, air kelapa, nangka, asam boi, teh bunga, milo ais, sirap laici serta jagung. Aneka minuman ini mempunyai penggemar tersendiri dan sukar dinyatakan minuman mana paling laris kerana semuanya mendapat permintaan.

Selain itu dari segi harga, kebanyakan pembeli gemar membeli minuman yang diletakkan dalam bekas berharga RM3 kerana pastinya isian lebih banyak berbanding bekas berharga RM1 serta RM2. Malah, ada juga yang membeli dalam kuantiti banyak

Ye betul , tidak menafikan air minuman pelbagai warna juga menjadi satu daya tarikan kepada pembeli hingga ia terjual ratusan bekas sehari, ditambah pula dengan deretan air balang lengkap tertulis jenis minuman.

Jadi jika anda berminat untuk berniaga dan bisnes air balang ini anda boleh dapatkan maklumat melalui link website ini >>> www.bisnesair.com




Thursday, 9 June 2016

RESEPI SPAGHETTI KEPAH YANG MEMANG WALLA


Nak buka puasa semalam aku teringin nak makan spaghetti. Yela asyik makan mee kuning je kan. kena la tukar selera orang putih..Apa lagi minta pada wife la untuk buat spaghetti.. Dan tengok dalam peti ais ada kepah..terus wife aku buat spaghetti kepah..Memang Walla habak ang..Meh aku sharekan resepinya

Bahan-bahan:-
  • 1 kg kepah ( ikut selera anda)
  • 400 gram spaghetti
  • 1 tin kecil tomato puree
  • 3 biji tomato - dikisar
  • 5 batang cili kering-digunting pendek lebih kurang 3cm
  • 4 ulas bawang putih- dimayang
  • 1 sudu besar serbuk pati ayam
  • Sedikit garam dan gula secukup rasa
  • sedikit minyak masak untuk menumis

Cara-cara penyediaannya :-
  • Permulaan nya anda perlu rebus spaghetti mengikut arahan di peketnya.
  • Penyediaan sosnya: Panaskan minyak di dalam kuali, tumis bawang putih dan cili kering sehingga bawang putih mula kekuningan.
  • Selepas itu anda bolehlah masukkan puri tomato dan juga buah tomato yang telah dikisar. Masak sehingga kuahnya agak pekat.
  • Kemudiaannya anda masukkan pula kepah yang telah dibersih dan ditoskan airnya. Kacau sekejap kemudian tutup kuali selama 2-3 minit atau sehingga kepah nampak terbuka kulitnya.
  • Lepas itu masukkan spaghetti yg telah direbus tadi.
  • Masukkan serbuk pati ayam, garam dan gula secukup rase biar balance. Kacau  sekejap sehingga semuanya sekata tapi jangan terlalu lama. Kalau terlalu lama spaghetti akan menggembang. Ini akan menjejaskan rasanya.

** Anda berminat buat bisnes air !!! Jom pelajari teknik-teknik bisnes air balang. Memang meletopss. Modal sikit tapi untung 1 hari boleh dapat RM 500. Semua panduan penting ini akan diajar secara step by step dari perkara yang paling asas sehinggalah anda mahir..Jadi apa tunggu lagi..Semua penerangan mengenainya ada di link website ini >>> www.bisnesair.com




Wednesday, 8 June 2016

RESEPI MINI PAVLOVA YANG MEMANG SEDAP MENYETAP


Ni memang favorite aku ..mungkin dah ramai yang dah tau buat pavlova ni kan..banyak juga dan rata-rata dah jual...memang terbaik kalau masuk dalam mulut...mungkin disebabkan oleh cream dan juga buah-buahannya...ape pon, ia sedap tapi manis...Meh aku sharekan resepinya

Bahan- bahan untuk 11 org
  • 4 biji putih telur gred A
  • 1 cawan gula pasir/kastor
  • 2 sudu makan tepung jagung
  • 1 sudu kecil cuka makan

Untuk Topping
  • 1 cawan non dairy whipping cream
  • buah-buahan 

Cara-Cara Membuatnya
  • Permulaannya anda perlu pukul putih telur  berbuih dan masukkan gula..pukul menjadi soft peak/bertanduk
  • Kemudian anda masukkan tepung jagung yang telah di ayak
  • Selepas itu pukul adunan sebati dan masukkan cuka makan
  • Panaskan oven 10 minit lebih awal 150 darjah.
  • Pada dulang pembakar, lapik kan kertas yang telah di lukis bulatan/ guna kan acuan 9 inci
  • Bakar selama 1 jam setengah..selepas 30 minit turunkan suhu kepada 120 darjah
  • Sejuk kan...dan sedia untuk di hias

Topping
  • Pukul whipping cream hingga kental
  • Hiaskan dengan buah-buahan mengikut citarasa anda


** Anda berminat buat bisnes air !!! Jom pelajari teknik-teknik bisnes air balang. Memang meletopss. Modal sikit tapi untung 1 hari boleh dapat RM 500. Semua panduan penting ini akan diajar secara step by step dari perkara yang paling asas sehinggalah anda mahir..Jadi apa tunggu lagi..Semua penerangan mengenainya ada di link website ini >>> www.bisnesair.com



Monday, 16 May 2016

TERBONGKAR !!! GANDAKAN PELABURAN ASB ANDA DENGAN TEKNIK SULIT INI


Tunggu …nak tak belajar teknik simple gandakan Pelaburan ASB Anda Kepada Lebih 40% Setahun.

Memang powerfull teknik hebat ini..Di olah oleh speaker terkenal iaitu Encik Khairul Ezuwan

Pelbagai teknik di luar kotak yang bakal anda pelajari, ini bukan setakat “Omong Kosong” atau“sembang kedai kopi” sahaja malah sebenarnya inilah rahsia yang disimpan kemas oleh Pelabur – Pelabur Tegar ASB ~ Hartanah diluar sana…malah ada antara mereka dapat menjana pasif Income secara konsisten, langsai hutang rumah awal dari jangkamasa pinjaman sebenar, beli kereta cash, lakukan sumbangan charity/kerja-kerja amal  dan macam-macam lagi…

Sekali lagi,  semua teknik ini bakal menjadi milik anda & anda boleh terus bantu keluarga, saudara di sekeliling anda. Menarik bukan? InsyaAllah pelaburan ilmu yang bukan sahaja menguntungkan anda tetapi generasi yg bakal anda wariskan nanti

ASB GENIUS © jadi Fenomena rujukan utama Bumiputera

✔️ Anda akan memiliki ebook sebagai rujukan beserta semua himpunan 9 video TEKNIK-TEKNIK Hebat dalam Amanah Saham Bumiputera yang memudahkan kefahaman anda walaupon anda selalu sukar memahami sesuatu bacaan, dengan cara ulasan dan penyampaian yang mudah difahami.

✔️ ASB bukanlah sesuatu yang biasa lagi bila anda telah memahami cara dan tekniknya. Anda mampu mencipta simpanan RATUSAN RIBU ringgit dalam masa yang jauh lebih singkat dari apa yang anda fikirkan.

➡️ Penulis, Khairul Ezuwan adalah Speaker untuk lebih 68 Siri 'Seminar Potensi ASB & Hartanah' Dan Seminar ASB Genius yang telah dihadiri oleh lebih 3200 orang peserta dari seluruh Malaysia dan telah mengendalikan lebih 100 sessi Personal Coaching bersama pelbagai latar belakang peserta.

✔️ Ramai orang yang merasakan yang ASB adalah seperti sesuatu yg biasa , anda SILAP jika anda tidak mahu ambil tahu. Sebenarnya,Berapa ramai yang belum tahu keluarbiasaannya seperti :

🔘Bagaimana menjana keuntungan hampir 40% setahun melalui ASB?

🔘Bagaimana Boleh create profit 200% sebulan dari simpanan yang dikeluarkan.

🔘Bagaimana kuasa compounding

🔘Bagaimana Pinjaman ASB 200K dengan komitmen bulanan RM180 sahaja.

🔘Bagaimana Boleh simpan >RM150K dalam tempoh 5 tahun dengan dengan komitmen bulanan tidak sampai RM900 sebulan.

🔘Teknik menggandakan duit sedia ada dalam ASB dgn kuasa profit 5 Kali ganda.

🔘Saya Boleh bezakan keuntungan Teknik finance , 10 Kali ganda lebih tinggi keuntungannya dari simpanan biasa dalam ASB.

🔘Bagaimana memendekkan tempoh pinjaman rumah dari 35 tahun kepada 16 tahun sahaja tanpa penambahan komitmen bulanan dan tanpa INTEREST.

🔘Bagaimana menggunakan Teknik tanpa modal, tanpa komitmen bulanan Boleh menghasilkan pulangan Lebih 100K dalam tempoh 5 tahun melalui ASB dgn hanya mengaktifkan benda yang mati.

🔘Bagaimana menetapkan Matlamat dan Motivasi dalam simpanan. Jawapannya adalah bila anda tahu segala proses yang Anda sedang lakukan dan tetapkan matlamat @ tujuan & tempoh. Bila Anda faham, anda sendiri akan tetapkannya.

🔘Anda silap bila anda suka kira di mana profit bank? Anda kena kaji dimana profit anda sepatutnya.

🔘Ebook & Video ASB Genius ini akan Mengupas Satu persatu teknik-teknik dengan pembuktian Matematik. 'Matematik Tidak Menipu '. Dengan ASB Genius anda akan bagaimana anda boleh melakukan simpanan dan pelaburan dalam ASB hingga ratusan ribu ringgit dengan lebih pantas & mudah .

📍Dalam Set Combo ASB Genius ini juga adalah untuk pembelajaran berterusan di mana dengan sekali pembelian anda akan terima serta-merta 7 ebook mengenai pelaburan, Hartanah & business dari penulis-penulis yang cukup dikenali ramai dan 9 video digital ASB Genius©. Bukan itu sahaja, Jika kami tambah lagi 20 ebook sekalipon akan datang, anda akan dapat access download tanpa sebarang bayaran tambahan dengan menggunakan order ID yang anda miliki dengan sekali langganan .Menarik kan!! Bernilai untuk wang anda.@


Berikut adalah detail bagi harga produk yang kami terbitkan:
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
1.Ebook 'ASB Genius' (RM78)
Khairul Ezuwan
Banker/writer/Independent Speaker untuk 60 Siri Seminar Potensi ASB & Hartanah and Seminar ASB Genius

2.9 'Video Digital ASB Genius' (berdurasi 1 jam 20 minit) (RM159)
Khairul Ezuwan
Banker/writer/Independent Speaker

3.Ebook 'Pencen Mewah Dengan Hartanah' (RM66)
Huzaifah Abdullah Sani
Investor / Blogger/Writer

4.Ebook 'Panduan Lengkap Strategi Pelaburan Shoplot' (RM55)
Huzaifah Abdullah Sani
Investor/Blogger/writer

5.Ebook 'Teknik Sublet' (RM35)
Mohd Safuan @ Wan Infolelong
(REN/writer/ Speaker

6.Ebook '10 Tips Pelabur Newbie'(RM33)
Abang Ensem
CEO/Ex-Banker/writer/speaker

7.Ebook 'Aku Tuan Rumah'(RM35)
Huzaifah Abdullah Sani
Investor/Blogger/writer

8.Ebook 'Buat Duit Dengan Rumah Tamu' (NEW)(RM35)
Syahnaz Akhtar Mat Ali
Speaker/Writer

9. Extra Free: format Dokumen (Microsoft word) (NEW)
i) Tenancy Agreement
ii) Sublet Agreement

Harga sebenar semua item : RM461

Sekarang Anda boleh dapatkan semua 9 item ini dengan harga 
RM60 ✔️ sahaja. 

MONEY BACK GUARANTEED: kami memberi jaminan kualiti ke atas product yang kami keluarkan adalah bermanfaat kepada orang ramai. Kami berikan 7 hari pada anda Dari tarikh pembelian, Jika tidak berpuas hati, kami Pulangkan 100% wang anda kembali.Tertakluk pada terma & Syarat. 

'Perubahan Minda Anda Bermula Di Sini'

Klik link disini untuk order mudah >>> ASB GENIUS & Ebook & Video ASB Genius

Wednesday, 11 May 2016

YEAYYYY MELETOP LAGI DAN DAPAT KOMISEN SEBAB JOIN JOBDIRUMAH


Yeayyyyy dapat lagi komisen dari jobdirumah.net.. Mahu makan sateyyy kajang la…yummy  


Sekarang ni kalau korang semua tak buat duit sampingan..memang susah sikitla nak hidup..Yela barang semua dah naik..sampai darah pun naik jugak oooo..Pergi ke pasar raya mesti habis paling kurang RM 100..Makan pulak kalau tengahari dengan wife maunya habis dalam RM 25..ambil lauk skit je..tapi harga mak ai mahalnya.

Tambahan pulak nak bayar bayaran bulanan kereta, bil telefon, dan macam-macam lagi..Mesti pening kan.

Meh aku sarankan kepada korang semua untuk join jobdirumah.net. Bukan ape bila waktu lapang, dan tak buat apa-apa, korang boleh buat kerja dalam jobdirumah. Bolehlah nak tampung perbelanjaan yang semakin meningkat sekarang ini. Yang penting dapat komisen..Siapa tak nak komisen kan.

Tapi mesti korang agak musykilkan, boleh ker dari jobdirumah.net ni dapat buat duit. Takut rugi nanti. Dah daftar nak buat kerja dalam jobdirumah. Nanti tak dapat untung.

Mari nak bagitahu, insyallah yakinlan boleh untung buat jobdirumah.net..tu pun kalau korang rajin buat kerja part time. Percayalah masa mula-mula bayar untuk dapatkan panduan jobdirumah. Memang korang akan was-was..Tapi lepas dah buat kerja di jobdirumah.net, sekejap aja kau dapat balik modal pendaftaran tadi.

Lepas dapat panduan tu baca dan lihat video tutorial yang mereka bagi. Baca dan lihat sampai hadam dan faham. Lepas tu boleh mula buat kerja, cari kerja yang mudah dahulu, nak biasakan diri buat kerja dalam jobdirumah. Lepas tu ok lah bila dah lama.

Jadi aku sarankan korang untuk nak dapat komisen lebih dan untung yang banyak untuk buat kerja part time. Aku syorkan korang join di website dan klik disini >>> www.jobdirumah.net 





Monday, 9 May 2016

MEMANG LEBAT DUIT KOMISEN MASUK MELALUI JOBDIRUMAH


Alhamdulillah bez jugak dapat komisen hanya duduk dirumah je..Dok berangan nak makan lamb chop..Kelmarin baru je masuk lagi komisen Jobdirumah..Terasa hati riang ria bersama rejoice..Ngehngeh..Apa kata aku sarankan korang join juga Jobdirumah ni kat website ini di sini >>> Jobdirumah.net


Bukan ape dari tak tau mana hala nak cari duit nahhh baik ko buat kerja melalui website Jobdirumah.net ini.. Atleast dapat jugak bantu suami dan keluarga kan dengan komisen yang kau dapatkan..


Bagaimana Jobdirumah.net boleh memberikan kerja sambilan dari rumah?

Mengikut pemahaman aku, pihak mereka sebenarnya tidak menyediakan secara terus tugas-tugasan dari rumah, tapi pihak Jobdirumah.net sebenarnya menyediakan perkhidmatan, panduan dan video tutorial cara mendapatkan kerja di rumah melalui sumber-sumber yang betul. Mereka ini adalah pihak yang mempunyai pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang Home-based business dan Internet Marketing.

Mereka akan berhubung dengan syarikat-syarikat yang menyediakan pekerjaan dan sebarang kerja kosong yang baru akan diemailkan kepada kita setiap pagi.

Terfikir gak kenapa perlu bayar RM50 untuk daftar Jobdirumah.net ?

Menurut Jobdirumah.net, bayaran RM50 ini adalah kos pihak JDR yang menyediakan khidmat ini termasuk perbelanjaan perniagaan biasa seperti webhosting, software, membayar gaji pekerja-pekerja untuk menguruskan semua aspek di laman web seperti khidmat pelanggan, pengiklanan, jualan dan teknikal.

Kesimpulannya, modal yang kita keluarkan adalah untuk perkhidmatan yang mereka sediakan.

Tapi betullah juga, kalau kita nak mohon kerja pun, kita keluarkan modal kan. Contohnya,kita kena beli borang permohonan, kena buat resume, kena buat gambar passport lagi, dan pergi tempat temuduga pun, kena bayar tambang kereta atau kena isi minyak, so basically kita kena keluarkan sedikit modal untuk dapat satu pekerjaan. Itupun kalau berjaya. Betul tak?

So, sekarang ni, apa-apa pun, kena keluarkan sedikit modal atau pengorbanan. Oklah, aku tak nak cakap banyak-banyak sangat sebab aku pun baru daftar, tapi jangan risau, insyaAllah, anda usaha, anda akan dapat duitnya..hahaha..Aku cadangkan baik kau daftar sekarang jugak di website ini disini >>> Jobdirumah.net


Wednesday, 4 May 2016

DENGAN BUAT ASB FINANCING DAPAT DUIT RM27,600 HANYA 3 TAHUN DAN BOLEH TERUS KAHWIN


Nak kahwin ni macam-macam kene fikir..Semestinya perlukan duit betul tak..Tu yang membuatkan kau buntu untuk macamana nak cari duit dengan cepat tanpa membebankan kehidupan anda kemudian hari..

Selalu orang akan ambil pinjaman peribadi RM30K untuk buat majlis kahwin ni. Yerla kan mau kasi gempak sikit sewa dewan, makanan yang best-best..pakaian persandingan yang cantik..betul tak..jangan begitu kawan...

Alangkah ruginya. Nak bina hidup baru tapi dah buat hutang. Kau ingat dah buat hutang tak pening ke.. Pinjam RM30K habis dalam masa dua minggu je tau.

Jadi yang penting di sini kau kene tahan kehendak iaitu dengan menabung dan meh aku share 2 cara yang kau boleh buat.

Pilihan 1:

Mulakan dengan menabung sendiri.


Aah tak de cara lain dah hanya menabung. Ye menabung dan simpan duit kau tu dalam bank.Paling tidak pun kau ni graduan universiti gaji RM2500, dan masih bujang kalau tak mampu menyimpan RM350 sebulan kau memang ada masalah dalam pengurusan kewangan..susah oo kalau begini.. tapi takpa

Katakan simpan RM350. Setahun dah RM4200. Dan jika kau rancang nak kahwin 3 tahun kau ada RM12,600.

RM12,600 ? ok bayangkan kalua hantaran pun dah RM10,000. Nak buat belanja kahwin lagi takkan RM 2 600 je ?? skit sangat ni.. mana cukup ye tak

Kalau gitu, cuba kau bincang dengan bakal isteri / suami kau. Kata nak sehidup semati bersama. Jadi apa salahnya korang kongsi simpan duit iaitu RM350 sorang. Jadi lepas 3 tahun kau dan bakal isteri / suami kau dah ada RM25,200. RM12,600 kau punya simpanan, RM12,600 bakal suami /isteri kau.

Bagitau dia elok-elok nak hidup bersama Jadi kena la susah senang bersama.Cara yang terbaik adalah menyimpan. Hidup biar dibawah kemampuan. Kurangkan belanja yang tidak berfaedah tu


Pilihan 2:

Kau buat ASB Financing RM50K

Bulanan dalam RM300 – RM 350 bagi tempoh pinjaman 30 tahun dan kadar faedah bank 5.2%.

Katakan dividen tahunan 7.25%. Dapat dividen simpan. Jangan guna langsung. Biarkan dividen bertambah banyak dalam simpanan ASB tu.

Bayar ansuran bulanan RM300 – RM 350  guna gaji sendiri selama 3 tahun.

Lepas 3 tahun kau terminate, dan apa kau akan dapat adalah ;

Dividen kompounding: RM11,600
Pulangan prinsipal: RM2200
Jumlah kasar: RM13,800

Dan kalau kau bekerjasama dengan bakal bakal isteri / suami kau, kau akan dapat RM27,600 (RM13,800 X dua orang).

Kalau kau rase tak cukup lagi? Kau boleh tambah financing ASB lagi. Buat ASB Financing RM100K. Bulanan dianggarkan RM600. 

Jumlah total yang bakal kau dapat selepas 3 tahun tu, kau kira la sendiri. Memang masyuk oooo.. Kalau nak buat majlis mewah, kena la simpan banyak sikit. Tak gitu..

Alah mesti korang cakap buat ASB Financing pun pinjaman jugak. Apa bezanyakan

Ermmmm meh aku nak habaq, kau kena faham ASB Financing ni bukan hempok RM50K atas kepala kau. Kau langsung tak terbeban pun macam pinjaman peribadi. Boleh terminate.

Kalau ko nak tahu lebih lanjut untuk dapat lebih simpanan melalui ASB Financing, aku cadangkan kau baca dan download EBOOK YANG TERBAIK kat LINK sini >>>> ASB GENIUS DAN HARTANAH





Thursday, 11 February 2016

RESEPI POPIA BERSALUT CILI KRUP KRAP SEMEMANGNYA SYOKKK


Terasa lapar sangat apabila tengok channel Astro 703..Pengacara tu makan popia krup krap..Membuatkan aku jeles teramat sangat..Aku pun minta wife aku buatkan popia..Macam biasa la wife aku dengan tak lengahnya menggoogle resepi di internet..ngeh3..Akhirnya dapat resepi dari Seharum Dapur Bonda..Nah ni resepinya..

Bahan-bahannya:-

Kulit popiah secukupnya
Minyak masak untuk menggoreng
1 sudu besar tepung gandum + 3 sudu besar air dibancuh untuk gam popia

Inti Popia:-

• 300 gm udang - dihiris halus
• 1 batang carrot - disagat/diracik halus
• 1 mangkuk kobis - dihiris halus
• 7 batang kacang panjang - dipotong halus
• 1 labu bawang besar - dicincang halus
• 1 ulas bawang putih - dicincang halus
• 1 sudu besar minyak
• Garam secukup rasa


Cara Untuk Membuatnya:-
  • Permulaannya anda perlu panaskan minyak, kemudian tumis bawang putih dan bawang besar hingga wangi. 
  • Selepas itu masukkan udang dan carrot. Perlu dikacau rata. 
  • Kemudian anda masukkan kubis, kacang panjang dan garam. Di kacau lagi. 
  • Apabila sayur telah lembut, anda bolehla tutup api. 
  • Kemudian tuangkan bahan ke dalam tapisan, biarkan kuah sayur turun. 
  • Selepas itu ambil kulit popiah, dan letak intinya. 
  • Gulung seperti menggulung kuih ketayap. Gam dihujungnya dengan bancuhan tepung tadi. 
  • Goreng dalam minyak yang banyak hingga kekuningan dan angkat.

Bahan Sos Cili:-

• 2 sudu besar cili mesin
• 1 ulas bawang putih - ditumbuk
• 2 sudu besar sos cili
• 2 sudu besar air asam jawa 
• 2 sudu besar gula (manis sikit lebih sedap)
• 3 sudu besar minyak
• garam secukup rasa
• bijan untuk tabur (jika suka)

Cara Untuk Membuatnya:-

  • Permulaannya anda panaskan minyak dan tumis cili dan bahan-bahan lain. Masak hingga pekat dan pecah minyak. 
  • Kemudian masukkan gula dan kecilkan api. Apabila bahan tumis dah bertukar warna merah, anda masukkan air asam jawa. Masak sehingga garam gulanya dapat dirasa. 
  • Apabila anda sudah puas hati, masukkan popiah yang telah digoreng tadi. Taburkan bijan gaul rata dan siap untuk dihidangkan. 

Monday, 4 January 2016

TERGEMPAR JUMLAH BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA (BR1M) TAHUN 2016 DINAIKKAN LAGI


Menyedari kos hidup yang tinggi dihadapi oleh rakyat jelata terutamanya isi rumah yang berpendapatan rendah, serta untuk merealisasikan harapan, seperti yang dijanjikan, dalam ikhtiar meringankan kos sara hidup rakyat pula, Bantuan Rakyat 1Malaysia atau BR1M akan diteruskan. Dengan Bantuan Rakyat 1Malaysia tersebut telah sedikit sebanyak membantu meringankan beban hidup rakyat Malaysia .

Selaras dengan itu Perdana Menteri Malaysia Dato Seri Najib Tun Razak mengumumkan, dalam Bajet 2016, jumlah BR1M untuk tahun 2016 akan dinaikkan seperti berikut:

Pertama: Satu kategori baru diperkenalkan bagi semua penerima di dalam senarai e-Kasih yang berpendapatan bulanan di bawah RM1,000 , akan menerima BR1M sebanyak RM1,050 ;

Kedua: Bagi isi rumah berpendapatan bulanan RM3000 ke bawah, BR1M ditingkatkan daripada RM950 ringgit kepada RM1000;

Ketiga: Bagi isi rumah berpendapatan antara RM3,001 hingga RM4000, pemberian BR1M ditingkatkan daripada RM750 kepada RM800 ;

Keempat: Bagi Skim Khairat Kematian pula, pemberian sebanyak RM1000 akan diteruskan; dan

Kelima: Bagi kategori individu bujang pula, yang berumur 21 tahun dan ke atas, serta berpendapatan tidak melebihi RM2000 sebulan, kadar bantuan akan ditingkatkan daripada RM350 kepada RM400.

Sumber : Teks Ucapan Bajet 2016 oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...