Bahan-bahannya:
- 1 paket biskut – anda boleh guna biskut cream creakers jagung (atau pun biskut lain pun boleh)
- 1 tin susu cair
- 1/2 tin susu pekat - boleh kurangkan manis jika tidak suka manis
- 1 cawan air
- Secubit garam
- Serbuk milo
- 4 sudu makan tepung kastard
Cara Penyediaannya:
- Permulaannya satukan susu cair,susu pekat,tepung kastard,air dan garam ke dalam periuk. Api hendaklah perlahan dan kacau sehingga adunan tersebut menjadi likat.
- Kemudian tutup api.
- Seterusnya anda susun biskut kedalam bekas atau Loyang yang bersesuaian.
- Kemudian sapukan adunan kastard sehingga menutupi lapisan biskut ratakan. Selepas itu anda taburkan serbuk milo (lapisan yang disarankan 5 keping).Akhir sekali lapisan atas, anda sapukan adunan kastard dan lebihkan serbuk milo.
- Simpan biskut tiramisu di dalam peti ais selama 2-3jam
- Boleh dihidangkan
** Jika anda ingin pelajari resepi yang menjadi & cara-cara untuk penyediaan Putu Piring atau Putu Bambu boleh layari website ini dan klik link ini >>> www.rahsiaputu.com
No comments:
Post a Comment