Bahan-bahan:
- 1 kg dada/kepak ayam @ mana-mana bahagian yang anda suka
- 1 senduk besar minyak bijan
- 2 senduk besar madu lebah (ikut kesesuaian citarasa anda)
- Sedikit serbuk lada sulah dan lada hitam (ikut kesesuaian citarasa anda, jika anda suka pedas, bolehlah tambahlah lagi)
- Sedikit garam secukup rasa
Gaulkan ayam dengan kesemua bahan-bahan diatas iaitu madu, minyak
bijan, serbuk lada sulah, lada hitam dan garam hingga rata dan sebati .
Perapkan semalaman atau lebih dan selepas tu.
Setelah itu boleh lah dipanggang ayam tu tersebut mengikut
suhu pembakaran yang sesuai
Pasti anda menjilat jari apabila anda memakan ayam panggang
bermadu ini.
** Jika anda ingin pelajari resepi yang menjadi & cara-cara untuk penyediaan serta pemasaran bisnes Nasi Arab Ayam boleh layari website ini dan klik link ini>>> www.masaknasiarab.com
No comments:
Post a Comment